ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

001_292_P_827_84tcibjy

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 

Η προσχολική αγωγή στο δήμο μας υφίσταται, όπως και οι υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες, τη μνημονιακή λαίλαπα της τελευταίας τριετίας. Οι μεγάλες περικοπές που επιβάλλονται έχουν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση παιδαγωγών και βοηθητικού προσωπικού, αλλά και του αριθμού των εξυπηρετούμενων παιδιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη φετινή χρονιά καλύφθηκε μόνο το 55% των αιτήσεων αφήνοντας εκτός παιδικών σταθμών 450 παιδάκια.

Σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση έρχεται να προστεθεί η, με δίμηνες συμβάσεις, απασχόληση του προσωπικού των παιδικών σταθμών. Έτσι, πριν λίγες μέρες απολύθηκαν 60 περίπου εργαζόμενοι από τους παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα την δημιουργία οξύτατου προβλήματος στους απολυμένους, αλλά και τεράστια αδιέξοδα και παιδαγωγικά προβλήματα στη λειτουργία του ευαίσθητου αυτού τομέα που αφορά στην τρυφερή ηλικία (προσαρμογή, συνεχής αλλαγή παιδαγωγών, συγχώνευση των ήδη πολυάριθμων τμημάτων).

Μπροστά σε αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα για τους γονείς είναι αδιανόητο η δημοτική αρχή να περιορίζεται σε εκκλήσεις προς το υπουργείο και να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που να κινητοποιούν όλους τους συμπολίτες μας στην πάλη για καταβολή των απαραίτητων κονδυλίων για την απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών  που έχει η Γλυφάδα σε παιδικούς σταθμούς, αλλά και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Για τους παιδικούς σταθμούς απαιτείται αγωνιστικά να διεκδικήσουμε:

  • Την ΑΜΕΣΗ επαναπρόσληψη του αναγκαίου και εξειδικευμένου προσωπικού που απαιτείται για την στελέχωση τους με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να σταματήσει η κοροϊδία και η εκμετάλλευση των εργαζομένων με τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές ελαστικές σχέσεις εργασίες (δίμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις ή με μπλοκάκι κ.λ.π.) και την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των υφιστάμενων δομών.
  • Την ίδρυση παιδικών σταθμών που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, παρέχοντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και χωρίς τροφεία/δίδακτρα για ανέργους και χαμηλόμισθους.
  • Το δικαίωμα εγγραφής σε όλα τα παιδιά των κατοίκων της πόλης μας που επιθυμούν την εισαγωγή τους στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς διακρίσεις μεταξύ εργαζομένων – ανέργων ή νομιμοποιημένων και όχι αλλοδαπών γονέων.
  • Την εγκατάσταση των Παιδικών Σταθμών σε κατάλληλα κτίρια με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και τις προσφερόμενες υπηρεσίες όπως φαγητό κ.λ.π.
  • Την συμμετοχή των γονέων στη διοίκηση και τον έλεγχο της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να σπείρουν απογοήτευση και απαισιοδοξία

Καλούμε  όλους τους δημότες σε κινητοποίηση για την διεκδίκηση των θεσμοθετημένων πόρων για τις κοινωνικές παροχές του δήμου. Για να επιβάλλουμε στη Δημοτική αρχή να επικεντρωθεί στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των κοινωνικών παροχών του Δήμου και να σταματήσει την πολιτική των έργων βιτρίνας που εφαρμόζει μέχρι σήμερα. Ειδικότερα σήμερα που η μνημονιακή πολιτική της «τρόικας εσωτερικού» χρεοκοπεί την κοινωνία και τους δήμους. Που οδηγεί στην κατάρρευση τις κοινωνικές δομές των δήμων όπως σχολεία, μεταφορές μαθητών, βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», προνοιακές παροχές, καθαριότητα, δημοτικά έργα, περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός κ.λ.π.

Η μεγαλύτερη δυνατή αγωνιστική συσπείρωση των δημοτών είναι απόλυτα αναγκαία για να αποκρουσθεί η καταστροφική λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών που υλοποιούν Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ .

Για μας είναι απόλυτα σαφές ότι οι ανάλγητες αυτές πολιτικές και οι Κυβερνήσεις αλλά και οι δημοτικές αρχές που τις υλοποιούν πρέπει να ανατραπούν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ

 

                                                ΓΛΥΦΑΔΑ 11-3-2013                                             

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ

Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s