«ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ»

            Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας

                                   κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ

Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ

Την ώρα που στο κέντρο της Αθήνας γινόταν η μεγαλειώδης αντιφασιστική σημερινή διαδήλωση, 50 Χρυσαυγίτες έκαναν με ρόπαλα και παραστρατιωτικές στολές προκλητική στρατιωτική παρέλαση από τις γειτονιές της Γλυφάδας και του Ελληνικού προπαγανδίζοντας τα μισαλλόδοξα, ρατσιστικά και φασιστικά μηνύματά τους. Όμως οι πολίτες της Γλυφάδας και του Ελληνικού, επιδεικνύοντας άμεσα τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά τους αντανακλαστικά, τους αποδοκίμασαν σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους, βροντοφωνάζοντας ένα ακόμη ηχηρό «όχι» στο φασισμό. Οι πολίτες από τα μπαλκόνια επιδοκίμαζαν την αντίδραση των αντιφασιστών πολιτών, ενώ το σύνθημα «ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ» γινόταν όλο και ισχυρότερο.

Όμως για μία ακόμη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις άφησαν ανενόχλητους στη φασιστική προπαγάνδα τους Χρυσαυγίτες και σκόρπισαν αδιάκριτα δακρυγόνα και χημικά στην κεντρική Πλατεία της Γλυφάδας και επιδεικνύοντας απαράδεκτη βία απέναντι στους αντιφασίστες πολίτες που τους αποδοκίμαζαν ειρηνικά, τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές του Δήμου Γλυφάδας που ήρθαν σε συμπαράσταση τους και τους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Γλυφάδας και Ελληνικού που μετείχαν στην αντιφασιστική διαμαρτυρία.

Πρέπει να επισημάνουμε ταυτόχρονα ότι επανειλημμένα στην πόλη μας, αφήνουν ανενόχλητα τα μέλη της Χρυσής Αυγής να τραυματίζουν παιδικές ψυχές, όταν εισβάλουν στους παιδότοπους και τις πλατείες της Γλυφάδας για να απομακρύνουν από αυτές παιδιά μεταναστών.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας,καταγγέλλει τη βάρβαρη στάση της αστυνομίας αλλά και την απαράδεκτη ανοχή που επιδεικνύει με πράξεις και παραλείψεις της απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τη μισαλλόδοξη, ρατσιστική, θρασύδειλη και φασιστική πρακτική της με συνεχή θύματα ανάμεσα σε αδύναμους.

Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν μας πτοούν, δε μας σταματούν.

Οι φασίστες νεοναζί της Χρυσής Αυγής, θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντι τους. Πρέπει να αισθάνονται καθημερινά την ανάσα των δημοκρατικών πολιτών.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδαςθεωρεί  απαραίτητο για άλλη μια φορά, να επισημάνει τον κίνδυνο του εκφασισμού της κοινωνίας και να καλέσει τους πολίτες της Γλυφάδας να επαγρυπνούν και να αποδοκιμάζουν άμεσα τα φασιστικά φαινόμενα. Πρέπει να αντισταθούμε στα σχολεία, σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε ευκαιρία, στο νεοναζιστικό κίνδυνο, έτσι όπως αυτός εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή.

                     Γλυφάδα 24 Νοεμβρίου 2012

                  ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

                       ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ

Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s