Το Ελληνικό δεν πωλείται – Η δημόσια περιουσία δεν εκποιείται!

       

Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας

                                                        κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»

Ανακοίνωση  

 

Το Ελληνικό δεν πωλείται! – Η δημόσια περιουσία δεν εκποιείται!

 

Για μία ακόμα φορά ο ευρύτερος χώρος του πρώην αεροδρομίου του ελληνικού με την περιοχή της πρώην αμερικάνικης βάσης και της παραλίας του Αγίου Κοσμά μπαίνει στο στόχαστρο, αυτή τη φορά της πολιτικής του μνημονίου. Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράματος, με το fast track και τη σύσταση του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» από τον προηγούμενο Ιούλιο αλλά και με την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, άνοιξε ο δρόμος για το άνευ όρων ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας.

ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΝΕΩΝ

Την προηγούμενη εβδομάδα (16-02-12) είδε το φως της δημοσιότητας το νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ που δεν αποτελεί απλά ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, αλλά ένα έγκλημα ενάντια στα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις όχι μόνο του λαού της Αττικής, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού. Το σχέδιο νόμου περιγράφει μία άνευ προηγουμένου καταστροφική παρέμβαση, σε σχέση με τις μέχρι σήμερα «αναπτυξιακές» εξαγγελίες για το μέλλον του χώρου. Τα μεγαλόπνοα σχέδια του παρελθόντος δίνουν τη θέση στην άνευ όρων επιχειρηματική ανάπτυξη και οικοδομική δραστηριότητα, καθώς πλέον δίνεται η δυνατότητα κατασκευής κτιρίων στον αιγιαλό, η δυνατότητα διπλασιασμού του μικτού συντελεστή δόμησης του πρώην αεροδρομίου, η δυνατότητα κατασκευής πολυόροφων κτηρίων, ενώ καθορίζονται εκτεταμένες προς πολεοδόμηση περιοχές του πρώην αεροδρομίου στις οποίες θα επιτρέπονται οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας, γενικής κατοικίας και πολεοδομικού κέντρου με ξενώνες, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κτίρια εκπαίδευσης, με συντελεστές δόμησης που θα φτάνουν έως το 2,2.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ο χώρος του αεροδρομίου θυσιάζεται για να καλυφθούν οι απαιτήσεις αποπληρωμής ενός χρέος που ο λαός και οι εργαζόμενοι ούτε δημιούργησαν, ούτε και πρέπει να πληρώσουν, θυσιάζεται για να τονωθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του ξένου και ελληνικού κατασκευαστικού κεφαλαίου, θυσιάζεται για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΡΓΥΡΙΑ

Την ίδια στιγμή, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 17/2/12 οι πολιτικοί εκφραστές των μνημονίων στην πόλη μας για μία ακόμη φορά αποκάλυψαν τον πραγματικό ρόλο τους. Η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ. Κόκκορη, με πρόφαση τη διαχείριση των απορριμμάτων, έσπευσε – προωθώντας στην ουσία τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής για την ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών στους ιδιώτες με δυσβάστακτο κόστος για τους δημότες – να λάβει απόφαση χωροθέτησης σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο χώρο του αεροδρομίου. Ακόμη σε συνεργασία με την παράταξη της ΝΔ του κ. Βαρβιτσιώτη συγκρότησαν επιτροπή «διαλόγου» για το νέο κυβερνητικό σχέδιο νόμου εκποίησης του Ελληνικού, με απώτερο αλλά προφανή στόχο να άρουν την προγενέστερη απόφαση του Δήμου Γλυφάδας υπέρ της δημιουργίας πάρκου υψηλού πρασίνου στο σύνολο του χώρου. Ο εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τάσος Ταστάνης, κατήγγειλε την ενέργεια αυτή και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας την έγκριση ψηφίσματος καταδίκης του προσχέδιου νόμου που ξεπουλάει το Ελληνικό, κάτι που αρνήθηκαν να συζητήσουν οι παρατάξεις του κ. Κόκκορη και του κ. Βαρβιτσιώτη.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Θεωρούμε ότι η μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του χώρου και της παράδοσής του σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι αναπόσπαστο μέρος της μάχης ενάντια στην πολιτική των μνημόνιων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ πρέπει να συσπειρώσει όλο το λαό και τους εργαζόμενους που πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, τη διαφύλαξη της Δημόσιας Περιουσίας αλλά και τη διεκδίκηση του δικαιώματός μας στο φυσικό περιβάλλον με τη μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου σε πάρκο υψηλού πρασίνου χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

 Ενός πάρκου που θα δίνει πνοή ζωής σε όλη την Αθήνα!

 

Γλυφάδα Φεβρουάριος 2012

Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s